Известие

Collapse
No announcement yet.

Ръчна спирачка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ръчна спирачка

Ръчната спирачка трябва ли да блокира задните гуми? От днеска е с нови накладки отзад ама пак ми се струва че не държи добре. А като я натегна повечко сега с новите, започва пък да задържа и като е пусната (при това едното колело повече от другото) ...
    Alfa Romeo 155 1.8TS
    Alfa Romeo 156 1.9 16V m-jet

Ами ако са нови, изчакай малко да се поизносят за да легнат добре на дисковете. Иначе мойте блокират, направо се тътрят. При АВS не знам как е.
    Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от boian
      Ами ако са нови, изчакай малко да се поизносят за да легнат добре на дисковете. Иначе мойте блокират, направо се тътрят. При АВS не знам как е.
      Колегата е прав Предни накладки лягат за ~ 100 км, задните може да отнеме поне 200 км
      Не бързай да ги натягаш много
      Ръчната трябва да хваща на 4-5 зъб, по малко значи е натегната, повече - може и да не държи, но ако са легнали накладките на 5-тия зъб трябва да блокира колелата. Ако блокира само едното колело, значи може да имаш клеясъл механизъм
      sigpic

Comment

При мен кат я дръпна до край и направо неще да тръгне... направо пълен блокаж, а съм с ABS.
        Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

Първоначално публикувано от 100letov
          При мен кат я дръпна до край и направо неще да тръгне... направо пълен блокаж, а съм с ABS.
          То това че си с ABS няма отношение към ръчната А това че кове, значи е ОК
          sigpic

Comment

Working...
          X